Tietoa laitureista

Materiaalit

Puuosat kestopuuta, kansi on rakennettu täyssärmästä 28×95, runko hienosahattua 50×100.
Laiturin materiaalivaihtoehtoina ovat kestopuu, organowood, lehtikuusi. Kysy lisää eri väri ja materiaalivaihtoehdoista!

Ponttoonit ovat kotimaista HD-polyeteenimuovia, joissa kolminkertainen rakenne ja 100% takuu. Laiturin voi siis jättää talveksi veteen. Toki paikalliset olosuhteet on aina otettava huomioon. Ponttoonit ovat kiinnitetty laiturin runkoon ruostumattomin teräsvantein.

Laitureiden läpipultit ja nivelet ovat haponkästävää terästä. Ne eivät ruostu missään olosuhteissa.

Laiturin ankkurointi

Laiturin ankkurointiin vaikuttaa paikalliset olosuhteet. Muun muassa vedenekorkeuden vaihtelu, tuulisuus ja jäät.

Hornet

Kuha – koodinimellä Hornet on saanut nimensä toisesta High-tech-tuotteesta jonka mahan alus on myös täynnä putkia. Tarkoitamme siis ilmavoimien hävittäjäylpeyttä Hornet -hävittäjää. Kuha tosin taitaa kellua paremmin.

Hornet-elementit ovat varmasti kokoluokkansa vakaimmat. Hornet elementtien ensiluokkaiset materiaalit ja tarkoin suunniteltu rakenne takaavat ylivoimaisen kantavuuden ja vakauden. Jos haet laituria, joka ei huoju – Hornettiin et pety!

Kaikki mallistomme laiturit ovat kotimaista käsityötä.

Ponttoonilaiturin kantavuus perustuu kantovoimaan, laiturin kokoon ja painoon. Hornetissa nämä on optimoitu.

Ennen uutta

  • Vedenkorkeuden vaihtelu
    • Kuinka paljon vedenpinnan korkeus vaihtelee rannassasi? Vedenpinnan korkeuden vaihtelu vaikuttaa siihen minkälainen on  sopiva laituriratkaisu sinulle.
  • Kova vai pehmeä pohja
    • Laiturin paikan pohjan kovuus määrittelee sen minkälaista kiinnitystä tarvitsee käyttää. Pohjan ollessa pehmeä mutapohja laiturin kiinnityksen voi esimerkiksi tehdä putkiankkurilla. Kovaan pohjaan soveltuu betonipainot.
  • Maatuki
    • Onko rannassasi kallio tai jokin muu laiturin kiinnitykseen sopiva rakenne?

Elementit

Tietoa laitureista 1